Jobba hos oss

Om oss

Ubiq är en kreativ, strategisk fullserviceleverantör inom tekniska lösningar och digital kommunikation för retailers, coworking aktörer, kontor och fastighetsägare. Vi skapar enkla lösningar för digital kommunikation, intressanta digitala miljöer och upplevelser utifrån nya och oprövade perspektiv. En korsbefruktning mellan vårt kreativa DNA och vår tekniska kompetens. Tillsammans med våra systerbolag, kommunikationsbyrån Onemotion IMC och snickeriproduktions- och installationsbolaget Production Republic of Scandinavia, hjälper vi våra kunder att hitta lösningar på de utmaningar som de ställs inför.

Om dig

Vi befinner oss just nu i en expansiv fas där utvecklingen inom digital butikskommunikation och LED går framåt med stormsteg. Därför behöver vi stärka upp teamet med ytterligare personer och kompetenser. Vi tänker att kreativitet, innovation, digital teknik och kommunikation är områden som intresserar dig och anledningen till varför du hittat hit. Du är driftig och nyfiken på att lära dig nytt samtidigt som du är uppdaterad inom den senaste tekniken och trenderna inom vår bransch. Du är inte heller rädd för att göra dig hörd och utmana med nya tankar och idéer.

Som Teknisk Projektledare hos oss, alltid med våra kunders affärsutmaningar i fokus, har du förmågan att tänka både taktiskt och strategiskt och du har god förståelse för samtliga delar av projektleveransen. Som person är du proaktiv, ansvarstagande, driven, strukturerad och har en förmåga att hålla deadlines samtidigt som du har 100% koll på flertalet parallella projekt. Du lämnar helt enkelt ingenting åt slumpen! Vidare är du en fena på teknik där bl.a. IT, databasintegrationer och webbutveckling är en del av det du pysslat med tidigare – det är inget krav men absolut ett plus i kanten. Gillar du grafisk design, motion graphics och snyggt content i allmänhet är det inte annat än en perfect match. Slutligen har du god förståelse och insikt kring vikten av att samverka i ett tajt team för att nå resultat vilket ger dig goda möjligheter till personlig utveckling inom nya områden. Behöver vi säga att du obehindrat behärskar både svenska och engelska i tal och skrift? Våra kunder och leverantörer agerar på en global marknad varför detta är en självklarhet hos den vi söker.

Arbetsuppgifter

 • Deltagande i säljmöten och pitchprocesser
 • Tekniska förstudier och flödesanalyser
 • Projektledning och koordinering i såväl externa leveranser som interna utvecklingsprojekt
 • Ansvar för teknisk leverans mot kund från beställning till implementation och dokumentation
 • Ansvar för vidareutveckling av leveransprocessen internt och tillsammans med våra partners
 • Kund- och leverantörskontakt
 • Support mot kund via telefon och mail
 • Felsökning på plats hos kund

Utbildning & erfarenhet

Vi ser gärna att du tidigare arbetat med Digital Signage, LED eller AV, samt att du har vana och gärna relevant utbildning inom projektledning. Meriterande om du har erfarenhet från retailbranschen och om du jobbat med komplexa leveranser och större utrullningar inom området. Vidare ser vi gärna att du har följande erfarenheter och egenskaper:

 • Goda kunskaper i beräkning och Excel
 • Vana vid framtagning av offerter och god affärskorrespondens
 • God förståelse för- och intresse av digital teknik
 • God Svenska och engelska i tal och skrift
 • Vana av att arbeta i Adobe-Suiten (Photoshop, After Effects, Illustrator, InDesign osv.)
 • Erfarenhet av konceptutveckling och flödesanalyser/kundanalyser

Varmt välkommen med din ansökan till info@ubiqsolutions.se. Vi går igenom urvalet löpande (trots det fina vädret) och tillsätter tjänsten så snart vi hittat rätt!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.